Gebouwen, bedrijfspanden en woningen worden steeds innovatiever door het gebruik van andere, meer duurzame materialen. Vanwege kostenbesparing, milieubewustzijn en om te voldoen aan klimaatdoelstellingen. De verduurzaming geldt voor nieuwbouw en bestaande gebouwen. Wij beoordelen de duurzaamheid en geven advies om gebouwen duurzamer te maken.

Energieadvies op maat

Wij kijken naar uw specifieke situatie en komen met innovatieve (bouwkundige) maatregelen op maat om energie te besparen. Die energiebesparing is vaak te vinden in bouwkundige en installatietechnische aanpassingen. Denk daarbij bijvoorbeeld ook aan een verlichtingsplan. Feitelijk spreken we over de verduurzaming van een gebouw.

Duurzame oplossingen

Duurzaamheid in de bouw gaat vaak over oplossingen als isolatie, groene energieopwekking en -verbruik, waterverbruik en groentoepassingen. Eén van de oplossingen is een 'groen dak' of een infiltratievoorziening. Een groendak zorgt bijvoorbeeld voor minder hemelwater op het riool en voor extra isolatie. Maar ook heeft een groendak een positief effect op Urban Heating, zorgt het voor meer groen in een stedelijke omgeving en draagt bij aan de biodiversiteit. Wij adviseren u er graag over.

Ook het aanpassen van verlichting met o.a. LED oplossingen of klimaatinstallaties maakt een object duurzamer en aantrekkelijker in exploitatie. Het vervangen van gebouwonderdelen op natuurlijke momenten biedt kansen om innovatieve en duurzame oplossingen te overwegen.

video alexandrium mGroen dak

Een voorbeeld van een duurzaam project is het herinrichten en begroenen met een sedum bedekking van bijna 22.000 m2 van het dakoppervlak van Alexandrium Shoppingcenter te Rotterdam, waar tevens een plaatselijke imker (Stripecity) een paar bijenkasten heeft geplaatst. Hiermee heeft het platte dak een bredere functionaliteit gekregen dan alleen het waterdicht houden van het gebouw.